Všeobecne platné pravidlá pri chudnutí
Po ráne sa najskôr napi vlažnej vody ...obohať si ho citrónom(trávenie), medom(imunita), klinčekom(antivírový), škoricou(ohrievajúca a tukspalujúca)..... min.toľko, koľko si močením vyprázdnila (3-4 dcl ideálne)
Výbornými raňajkami sú:
OVOCIE: čerstvé jablká, hrušky, slivky, hrozná, čučoriedky, LEN MENEJ banány,
NIE sušené ovocie, kondenzované....
MLIEKO: kokosové, mandlové, sójové, ryžové, kozie, ovsené,
NIE kravské
MLIEČNE VÝROBKY: kysané jogurtové mlieka, nízkotučné tvarohy, nízkotučné jogurty, light mozzarelli, acidká, cmary, nízkotučné jogurty, sójové, rýžové, tofu, jogurty, cotte cheese, olomoucké sýrečky, ...
NIE smotany, bryndza, tučné tvarohy, tučné jogurty, tavené syry, tvrdé syry, plesnivé syry, kefíre, maslá, majonézy, tatárske omáčky...
PEČIVO: bez lepku. ražná, špaldová, ovsená, kukuričná, pohánkové, pšenové, kokosové, ryžové, amarantové, cícerové, ľanové, mandľové, makové, banánové...
NIE biela múka
MASOVÉ VYROBKY: králičie, telacie, hovädzie, morčacie, kuracie, ovčie, kozie, ryby, vajíčka...
NIE bravčové, nie údené, párky, klobásy, salámy, slaninu, ...
....po ráne je výborné jesť OVOCIE, napr. pripravený mix, prípadne zmixované ovocie s tým, že sa môže pridať mlieko, jogurtové mlieko, zakysané mlieka, jogurt, alebo vločky najlepšie špaldové...
Výbornou desiatou je:
ČOKO KOKTAJL nápoj: môžeš si ho pripraviť v shejkri, v mixéry, prípadne pridať trošku ovocia, či vločiek
Výborným obedom je:
POLIEVKA: výrazne odporúčam !!! staré mamy vedeli, čo hovoria... najlepšie vývary, z mäsa, z rôznych druhov zeleniny...
NIE: zahusťované múkou, s rezancami
MASO: králičie, telacie, hovädzie, morčacie, kuracie, ovčie, kozie, ryby, vajíčka... pripravené na pare, oliv.oleji, NIE bravčové !!! nepečené, nesmažené na repkovom oleji, alebo masti
PRÍLOHY: ryža natural, basmati, jasmínová, čierna, pohánka, kuskus, bataty, jačmenné krúpy, bulgur, pšeno, qinoa, topinambur... zeleninové šaláty, dusená zelenina, zelenina na pare, pečená zelenina, NIE: zemiaky, biela ryža, cestoviny z bielej múky-pšeničné
Výborným olovrantom je:
ČOKO KOKTAJL nápoj: môžeš si ho pripraviť v shejkri, v mixéry, prípadne pridať trošku ovocia, či vločiek
Výbornou večerou je:
ŠALÁT: všetky druhy listových šalátov, paradajky, paprika, uhorka, avokádo (len 1/4) najlepšie čerstvé šaláty s troškou jogurtu, syra, posypaný drvenými semiačkami, či orechmi (len za malú hŕstku) alebo troškou mäska na prírodno alebo dusená zeleninka cuketa, baklažán, koreňová zelenina
skúste obmedziť, zamedziť, najlepšie úplne vylúčiť z jedálnička:
kravské mlieko a výrobky z neho (len nízkotučné)
bielu múku a výrobky z nej
biely cukor
bielu soľ
bielu ryžu
zemiaky
bravčové mäso
repkový, slnečnicový olej, bravčovú masť, maslá a margaríny
sladené nápoje a sladkosti